TALLER MEDIAMBIENTAL

 

Primer dia

La Marta ens va dir que faríem de metges, per trobar símptomes de malalties de Santa Cristina d'Aro. Vam fer 5 grups i la Marta ens va explicar què faríem a l'excursió, després vam fer una fitxa.

 

Segon dia

Vam anar fins la plaça caminant, allà vam fer les activitats : agafar animals, fer enquesta a la gent, escoltar sorolls...

Al cap d'una estona vam canviar de plaça i plovia, no podiem continuar i vam anar a la plaça de l'ajuntament, allà varem continuar les activitats. En acabar ja era l'hora de dinar.

DSCN1808DSCN1810

Havent dinat va ser l'hora de jocs. I després ja vam tornar caminant cap a l'escola, però ens vam aturar per agafar una mostra d'aigua de la riera.

 

 

Tercer dia

 

Amb un filtre de cafè vam colar l'aigua del riu i també de l'aixeta, la vàrem posar en uns tubs i hi vam afegir blau de metilè, per saber l'estat de l'aigua.

Vam fer la fitxa de l'aigua i vam mirar les del dia de l'excursió.

Finalment va fer jocs al pati.

 

DSCN1813IMG-20141015-WA0001IMG-20141015-WA0002    Treball d'expressió escrita. Alumnes de 3r.

Escrit per Susana Rodriguez.

IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta

Certamen Lectura en Veu Alta. Quarts de final: 25 d'abril a Palafrugell

El dijous 25 d'abril a les 10 h., a la Sala d'Actes del Centre Municipal d'Educació de Palafrugell, va tenir lloc la final comarcal del IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta (fase de quarts de final).

Enguany aquest certamen ha estat organitzat conjuntament pel Departament d'Ensenyament i la Fundació Enciclopèdia Catalana amb l'objectiu comú de promocionar la Lectura entre els infants i joves. En aquesta fase se celebren 32 quarts de final repartits per tota la geografia catalana, amb la participació d'uns 1.100 lectors i lectores des de cicle mitjà de primària fins a 4t d'ESO.
En el nostre quart de final del Baix Empordà hi van participar 6 centres repartits en quatre categories:

       • En les categories de Grumets Vermells (alumnes de 3r i 4t de Primària) i Grumets Verds (5è i 6è de Primària), hi van participar les Escoles La Branca d'Albons, Vall d'Aro de Castell d'Aro, Vila-romà de Palamós i Pedralta de Sta. Cristina d'Aro, cadascuna d'elles amb un lector en cada categoria.
       • En la categoria de Corsaris (alumnes de 1r i 2n d'ESO) i Tropa de Corsaris (alumnes de 3r i 4t d'ESO), hi van participar el Col·legi Sant Jordi de Palafrugell i l'Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.
       • Del nostre centre van participar les alumnes: Selma Navas en la categoria Grumet Verd i  Laura Fuentes en la categoria Grumet Vermell. Totes dues van llegir molt i mollt bé, en una jornada d'un elevat nivell de lectura en veu alta.

El jurat  va  escollir com a finalista dels Grumets Vermells a la Laura que passarà a la fase semifinal, que en el nostre cas es celebrarà a Girona el proper 27 de maig. A continuació teniu un enllaç a fotografies i un video de la jornada

Enhorabona noies per la vostra excel·lent participació i paper!

I Moltes Felicitats Laura,  i cap a la semifinal!

Escrit per Karina Villavicencio.

EL MISTERIO DEL COLLAR

 

EL MISTERIO DEL COLLAR.

 

Esta historia pasa en Roma. Los protagonistas son unos hermanos llamados Carlos y Juanito. El padre es militar y su madre trabaja en 

Un buen día los hermanos se pelearon porqué Carlos perdió un collar muy valioso de su madre y entonces su madre se pensó que había cogido y perdido el collar y entonces a Juanito le tuvieron que castigar siete semanas sin salir de casa. Carlos sin decir nada, seguía echándole las culpas a su hermano que había perdido el collar... Carlos se callaba y se callaba, hasta que Juanito le explico a su padre que no había sido el, el que había perdido el collar, que había sido Carlos, que le echaba las culpas para no decir la verdad... Hasta que llego el día de la verdad... Su madre al final se dio cuenta de que el que había cogido el collar había sido Carlos, que Juanito no era. Su madre le fue a decir a Juanito, que lo sentía mucho haberlo castigado a el que no sabia que había sido Carlos. Por recompensa la madre invito a su hijo Juanito a un helado, de los que le gustaban. Y todo al fin y al cabo se arreglo todo.

la pau i la guerra

 

Hi havia una vegada un senyor que es deia Gandy que era molt feliç fins que un dia va arribar la gerra.

Ell va lluitar molt pel el seu poble ho va donar tot els diners , la roba , feia bagues de fam etc...

 

 

Quan es va morir en Gandy tota la gent estava molt trista i per això el 31 de Gener es celebra el dia de la Pau.

Escrit per Ian Cebrià.